2011. december 4.

Eduard Fecske 1:144-ben / Eduards Swallow in 1:144

LLZ barátommal feleztük meg az Eduard Me 262 A-1a kombóját. Nagyszerű minőségű kis készlet: egyszerű, pontos, könnyen építhető és gyors sikerélményt nyújt. A Kommando Nowotny jelzéseit használtam fel a matricaívről.
Néha, a nagyobb lélegzetű, akár hónapokig vagy évekig húzódó "nagy" építések, kutatgatások mellett jó egy ilyen kis madarat is elkészíteni. Nincs görcsölés, nincs probléma, csak tiszta örömmakettezés...









2011. december 3.

Speckie Sd.kfz.251/17 2. rész / Speckie Sd.kfz 251/17 2nd part

Némileg haladtam az Sd. kfz. 251/17-esemmel. A páncéltest még nincs összeragasztva, a kép azt ábrázolja, hogyan néz ki majd nagyjából a szerkezete. Rájöttem, hogy a bonyolult felépítése miatt mindenképpen sok különálló részben kell majd festenem.



Közben nekiálltam a Flak 38 megépítésének is: ez is több darabból áll majd össze festés után. A Flak a Tristar gyártmánya (a készlet amolyan koprodukció a két cég részéről), ennek megfelelően nagyon szép és részletes, csak a mozgatható részekkel kell vigyáznunk, hol használunk ragasztót és hol nem. Ha nem figyelünk erre, könnyű elrontani a végleges beállításokat... Tulajdonképpen a csővel van csak probléma, ugyanis a Perth Military Modelling-en olvasható leírás szerint is ebben a korai Tristar-kiadásban 2 mm-el hosszabb a lövegcső, és sajnos a Schatton-féle cső is ezt a rossz méretet követi.
Lehet, megpróbálom lerövidíteni...

Some progress with my Sd. kfz. 251/17: The hull hasn't been glued together yet, the photo shows the general layout of the vehicle. I figured out that the vehicle must be painted in several separate pieces because of its complex structure.



Meanwhile I began to build the Flak 38 too: this component will be put together after painting its smaller parts similarly to the vehicle. The Flak gun is produced by Tristar (the kit is a kind of cooperation of the two companies), so it is very beautiful and has lots of details, but you have to take care where to use glue and where not, otherwise the final adjustments could be ruined easily. There is only one big issue, because - according to the rewiev on Perth Military Modelling - the gun barrel in this earlier Tristar kits is 2 mm longer than it should be. Unfortunately, the Schatton metal barrel has the same incorrect length.
Maybe I will try to shorten it...

Speckie